De voordelen van het inhuren van een uitzendbureau


Heeft uw bedrijf openstaande functies, maar heeft u zelf niet genoeg tijd een sollicitatieprocedure op te starten. Denk dan aan het inhuren van Vakmasters. Dit is een uitzendbureau gespecialiseerd in sectoren als de bouw en techniek. Benieuwd wat de voordelen zijn van het inhuren van uitzendbureaus?

Groot netwerk

Uitzendbureaus krijgen dagelijks vacatures die vervuld moeten worden. Om dit te kunnen realiseren hebben zij ook een groot netwerk aan kandidaten nodig. Op de website van bureau kun je specifiek filteren op opleidingsniveau en kwaliteiten van de mogelijke kandidaten. Zijn er geen geschikte kandidaten dan zoeken veel uitzendbureaus naar kandidaten buiten de hun netwerk.

Sollicitatieprocedure gaat snel

U hoeft hier zelf niks aan te doen. Het uitzendbureau dat u inschakelt regelt als van A tot Z. U hoeft geen vacatures te plaatsen, geen cv’s en motivatiebrieven te lezen en ook geen gesprekken voeren. Ook zorgen zij voor de ideale match tussen kandidaten en organisaties, zeker werkt dit vaak goed, omdat een uitzendbureau een onafhankelijke partij is.

Flexibele werknemers

Een paar extra uitzendkrachten inhuren voor één project of korte periode. Dat kan gemakkelijk met de personeel dat voor een uitzendbureau werkt.

Het bespaart u administratie

Een uitzendkracht is niet uw personeel. Uitzendkrachten werken voor het uitzendbureau. Het uitzendbureau regelt de administratie, salaris, planning en ziekte of verlof. Ideaal u kunt uw kostbare tijd ergens anders aan besteden.

Bij ziekte geen loonkosten

U bent niet de werkgever en u hoeft dus ook geen loon uit te betalen wanneer de werknemer ziek is. Dit is de verantwoordelijkheid van het desbetreffende uitzendbureau waar diegene ingeschreven staat.

Super snelle levering van uitzendkrachten

Veel uitzendbureaus werken met flexpools. Dit zijn uitzendkrachten die elk moment beschikbaar zijn om bij u aan het werk te gaan en u uit de brand te helpen. Deze uitzendkrachten weten precies wat zij moeten doen, anders worden ze niet aan u aangeboden. Daarnaast kunt u de werving- en selectieprocedure lekker overslaan. Dat is fijn toch?

 

 

 

 

 

Gastblog

administratiebesparenuitzendbureauuitzendbureau's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *