Geld lenen: Dit zijn de mogelijkheden

lening

Wil je geld lenen, maar weet je nog niet helemaal wat de mogelijkheden zijn? Dan is het goed om hier eerst naar te kijken. Je wilt namelijk weten waar je aan toe bent voordat je contact opneemt met een kredietmaatschappij. Je komt er dan niet alleen achter dat er een groot aantal mogelijkheden zijn op het gebied van leningen, maar ook meerdere maatschappijen beschikbaar zijn. Een van de maatschappijen waar jij een lening aan kunt vragen is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar welke mogelijkheden heb je allemaal en hoe kun je een aanvraag doen? Je leest het hieronder.

Geld lenen met een persoonlijke lening

Geld lenen kan in eerste instantie op basis van twee verschillende leningen. Zo heb je als eerste de mogelijkheid tot een persoonlijke lening. Dit is een lening die je aangaat voor een bepaald bedrag, welke je in zijn geheel op je rekening gestort krijgt. Je kunt deze lening voor veel verschillende doeleinden aanvragen. Het is wel belangrijk dat je het doeleind bij jouw aanvraag doorgeeft. Bij deze lening profiteer je ook van een vaste rente. Het termijnbedrag is altijd het bedrag van de lening in combinatie met de rente die gevraagd wordt.

Een doorlopend krediet biedt andere mogelijkheden

Je kunt ook geld lenen op basis van een doorlopend krediet. Zoals de naam al aangeeft, heb je in dit geval de mogelijkheid om het geld voortdurend opnieuw op te nemen. Het zal op een aparte rekening beschikbaar zijn en je hoeft het dus ook niet in een keer uit te geven. Hierdoor is er altijd geld beschikbaar. Het geld dat je opgenomen hebt, moet je met rente terugbetalen. Alleen zal in dit geval de rente kunnen verschillen. Je hebt namelijk te maken met een variabel tarief, wat eens in de zoveel tijd veranderd wordt.

Financiële situatie uiteengezet

Geld lenen kan alleen wanneer jouw financiële situatie goed genoeg is. Daarom moet je een formulier invullen bij de kredietmaatschappij. In dit formulier worden persoonsgegevens gevraagd, maar zullen ook de inkomsten tegen de vaste lasten worden neergezet. Zo kan bepaald worden of het verantwoord is dat je gaat lenen. Het kan daarom ook zijn dat je afgewezen wordt voor jouw lening of dat er wordt geadviseerd om een lager bedrag aan te vragen. Maatschappijen kijken op deze manier of je niet in de financiële problemen komt door jou een bedrag te lenen en terug te laten betalen.

De mogelijkheden voor jezelf gaan bekijken

Je kunt dus nooit geld lenen wanneer jouw financiële situatie niet toereikend genoeg is. De kredietmaatschappijen willen er immers zeker van zijn dat je het termijnbedrag terug kunt gaan betalen. Hoewel er dus veel mogelijkheden zijn, moet je goed gaan kijken of het voor jou ook een mogelijkheid is. Keer op keer afgewezen worden bij de maatschappijen is immers niet bevorderlijk en dit wil je het liefst zien te voorkomen. Ga daarom snel na wat voor jou de opties zijn en bekijk of je jouw doeleind door de lening kunt gaan bereiken.

Gastblogs

geld lenenleningpersoonlijke leningtips

Comments are disabled.