Vergadering

Vergaderen is iets wat bijna niemand leuk vindt, maar waarvan genoeg mensen weten dat ze het toch echt wel moeten doen. Vergaderen zorgt ervoor dat de neuzen dezelfde kant op komen te staan en daarnaast dat het een kans biedt om de doelen die je voor ogen hebt samen met je team te behalen. De grote vraag is echter, hoe doe je dat nu. Goed vergaderen zodat jij je doelen behaalt en daarnaast dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. Eigenlijk is dat helemaal niet zo ingewikkeld. Alles op basis van een goed plan, met solide afspraken. In deze blog noem ik een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het organiseren van een vergadering op een externe vergaderlocatie.

Bedenk wat je doel is

Een doel hebben voor een vergadering is super belangrijk. Anders is het simpel tijdverdrijf. Een goede vergadering kan er soms best heftig aan toe gaan, maar dat moet je er niet van weerhouden om de vergadering wel te houden. Stel duidelijke doelen en daarbij kant-en richtlijnen op waarmee jij je vergadering in goede banen kunt begeleiden.

Catering

Een vergadering is vaak best een vermoeiende bezigheid. Daarom is het wel handig om ervoor te zorgen dat je voldoende te eten en drinken hebt. Uitputting kan er namelijk voor zorgen dat de vergadering minder gefocust verloopt en dat daardoor het aantal betrokken deelnemers afneemt. Duurt je vergadering minder dan 2 uur? Dan is koffie en thee natuurlijk genoeg. Duurt je vergadering langer dan twee uur, dan zou ik ook wat te eten regelen.

Nodig alleen de belangrijke mensen uit

Wanneer je gaat vergaderen is het wel belangrijk dat je alleen mensen uitnodigt die ook daadwerkelijk iets met de zaak te maken hebben. Verveling en afleiding bij één persoon kan zorgen voor hetzelfde effect bij iedereen.

Inspiratie tekort? Ga extern!

Heb je een vergadering op de planning staan waarbij je wel wat extra inspiratie kunt gebruiken? Kies dan voor een externe vergaderlocatie. Een nieuw uitzicht zorgt vaak voor een nieuw inzicht! Succes.

 

Comments zijn uitgeschakeld.